Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Soile Kokko

Haaveet, jotka ovat mahdollisia toteuttaa, itseensä luottaen ja tietäen, että pystyy mihin vain. Uteliaana ja avoimin mielin kohti uusia kokemuksia.

 

Olen valmistunut ratsastuksenopettajaksi Ypäjän hevosopistosta ja kilpaillut kansallisella tasolla esteitä, koulua ja joitakin kenttäkilpailuja.

Intohimo hevosiin, opettamiseen ja ratsastukseen vei minut opiskelemaan Klassista ratsastusta ulkomaille. Amerikassa opiskelin Craig Stevensin johdolla klassisen ratsastuksen historiaa ja sen ratsastuksen yksityiskohtia. Tämän jälkeen jatkoin kirjallisuuden opiskelua Tukholman kuninkaallisessa kirjastossa. Tuona aikana kävin katsomassa ja tutustumassa useimpiin klassisen ratsastuksen opettajiin ympäri Eurooppaa.

Myöhemmin vahvan ratsastuksellisen visioni johdattamana, etsin ratsastukseen taiteellisuutta, tunnetta ja keveyttä. Löysin Belgiasta Catherine Laurentyn, jonka johdolla pääsin kosketuksiin portugalilaisen klassisen ratsastuksen mestarin Nuno Oliveiran (1925­-1989) opetuksiin.

Viime vuosien ajan olen panostanut opiskeluissani itseni kehittämiseen laaja-­alaisesti matkustaen ympäri maailmaa. Mielestäni ratsastuksen kauneuden ja herkkyyden löytäminen on suorassa yhteydessä oman tietoisuuden, keskittymisen ja itsensä tuntemisen kehittymiseen.  Ratsastus ei enää edusta minulle ulkoista etsintää, vaan se on saanut syvyyttä sisäänpäin kääntymisestä. Liikkuvuus, kauneus, eleettömyys, herkkyys heijastuvat ulospäin itseni ilmaisemiseen.  Minulla on hienovireiseen ja harmooniseen ratsastukseen keskittynyt yritys, jonka perustin aloitettuani klassisen ratsastuksen opettamisen vuonna 2002.