Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Läsnäolo- ja tietoisuuskurssit

Uskalla onnistua, ota askelia eteenpäin kohti uusia polkuja. Tunne ja koe elämän kauneus ja ilo. Kehitä itseäsi, ole utelias ja kärsivällinen. Anna itsellesi mahdollisuus -tutustu itseesi.

 

Tietoisuus ja läsnäolo kurssit ovat pääsääntöisesti avoimia kaikille.  Ystävät ja tuttavat, jotka ovat kiinnostuneita aiheesta ovat tervetulleita osallistumaan kurssille.

Kurssin kesto on yhteensä 8h jakautuen kahdelle päivälle (ilta ja seuraavan päivän iltäpäivään) . Kurssin hinta 150€ sisältää iltapalan ja keittolounaan, majoitus ei sisälly hintaan. Majoituskulut riippuvat siitä missä kurssi pidetään.

Pidän  tarvittaessa myös yhden päivän kursseja aiheen ympäriltä.

Tietoisuuskurssit löytyvät kurssikalenterista  (kurssit yläpalkista).

 

Kokemuksia kurssista

"Tietoisuuskurssi oli todella mielenkiintoinen ja sain paljon uutta ajateltavaa. Kurssilla tehdyt harjoitukset olivat selkeitä ja niiden kautta löytyi mm. parempi keskittyminen ja sisäinen rauha. Vaikka harjoituksia en ollut tehnyt koskaan aiemmin, niin muutos tuntui heti omassa kehossa ja mielessä. Oli upeaa nähdä, miten koko ryhmä muuttui jo ensimmäisen kurssipäivän aikana. Harjoituksia on helppo jatkaa kotona ja niiden kautta opin tuntemaan itseni uudella tavalla. Löydän itsestäni voimavaroja ja energiaa. Harjoituksista saan rennon, iloisen ja vakaamman mielen. Alkanut muutos omassa läsnäolossani ja tietoisuudessani näkyy myös arkielämässäni erilaisina positiivisinä asioina. On kiehtovaa, mitä kaikkea voi nähdä ja tuntea, kun antaa siihen mahdollisuuden. Soilen ohjaus oman tietoisuuden ja läsnäolon löytämiseksi avasi uusia ovia. Odotan suurella innolla seuraavaa kurssia :)".    Satu

 

 


 

 

"Minulla on ollut pitkään tunne etten pääse eteenpäin ratsastustyöskentelyssäni.  Aina joudun palaamaan perusasioihin. Vähän aikaa menee hyvin, ja sitten taas hevoset jäykistyvät ja työskentely ns. tökkii, ei ole inspiraatio jne.

Läsnäolo-ja Tietoisuus kurssilla Soile mainitsi muutama asian, jotka  auttoivat minua tässä asiassa. Ymmärsin mikä on estänyt minua pääsemästä eteenpäin.  Olen tullut energeettisesti liian voimmakkaasti hevoseeni,  ja sitä kautta myös fyysisesti. Tietoisuuskurssilla ymmärsin että olen dominoinut  hevosiani ja itseäni energeettisesti "voimalla". Tämä oivallus on auttanut minua TOSI paljon, nyt pystyn työskentelemään hevosten kanssa ihan eri tavalla.

Kun tulin tietoisuuskurssilta takaisin kotiin, mietin miten lähestyn työskentelyäni. Keksin että lähden sillä ajatuksella, että en tunne hevosiani. Tämä ajatus avasi minulle uuden maailman:


1. huomasin miten paljon olen ollut epävakaa /heilunut (en pysy linjassa)
2. näen/tunnen paljon yksityiskohtasemmin miten hevoset kulkevat
3. hevoset rentoutuvat , "kuuntelevat" paremmin, on tunne että ne haluavat olla kanssani
4. on kaiken puolin PALJON helpompaa ja hauskempaa, työskentely ei vie psyykkisesti voimiani.
5. pystyn ikään kuin kutsumaan hevosen luokseni, ja sitä kautta tunnen miten työskentelyni niiden kanssa menee, ja mitä pitää tehdä jos ilmestyy ongelmia, IHANAA

Paras oli kuitenkin kun palasin kotiin kurssin jälkeen. Viltsu, hevoseni, ei suostunut syömään heiniä, vaan seisoi portilla ja tujoitti minua, että nyt lähdemme työskentelemään. Olin selkeesti muuttunut.

Olen työskennelyt minulle tuntematon hevsen kanssa joulukuun alusta. Sillä on tosi vaikea keskittyä, se mitä maneesin ulkopuolella tapahtuu on paljon kiinnostavampi kuin minä. Eilen oli ensimmäinen kerta kurssin jälkeen. Maneesi oli tyhjä kun saavuin sinne, hevonen oli ihan ok. Sitten sinne saapui yksi, kaksi, kolme ja jopa neljä muuta hevosta. Kaikki erikseen, tällainen tilanne on ollut haastavaa hevosen keskittymiselle. MUTTA, eilen meni tosi hyvin, hevonen keskittyi minuun hyvin ja oli ihanan rento = pysyin linjattuna, en heiluntut kun hevonen heilui. Kun pysyn vakaasti itsessäni hevonen pystyy seuraamaan minua. Miten muka hevonen voisi seuraa ihmistä joka heiluu niin että ei edes itse huomaa sitä :)). Olipa antoisaa. Hyvä minä !

Ymmärsin myös eilen kymmenen vuoden opiskelujen päästä miten käyttää käden vibraatiota. Miten se voi rauhoittaa hevosta, miten sillä voi saada niskan suoraksi ja tietysti saada hevosen huomio. Viltsukin varmaan ajatteli että oli jo aika, että  tyyppi siellä selässä ymmärsi tämän asian.

 Kiitos Soile, olet upea opettaja!"

Pia

 

 


 

 

Odotin kurssia positiivisen jännittyneenä, oli vaikea kuvitella mitä oli tulossa, vaikka intensiivikursseilla olimme keskustelleet tietoisuudesta ja tehneet joitakin harjoituksia. Ehdottomasti tärkeintä antia minulle oli mielen hiljentäminen erilaisilla tietoisuus- ja läsnäoloharjoituksilla. Mielen hiljentämisen kautta voin tulla tietoiseksi omasta kehostani ja ympäristöstäni. On vaikea kuulla ja tuntea esimerkiksi hevosen hiljaisia ja hienovaraisia viestejä, jos mielessä pyörivät monenlaiset ajatukset. Soilen ohjauksessa harjoituksia oli helppo seurata ja oli rohkaisevaa huomata koko ryhmssä tapahtunut muutos kurssin aikana.

Meissä kaikissa on paljon kapasiteettia, jota emme tiedosta ja siksi se ei ole käytössämme. Harjoitusten avulla voin löytää omat voimavarani ja myös löytää voimaa muutoksen tekemiseen. Muutoksen esteet ja rajoitukset tulevat omasta ajattelusta, asenteista tai tottumuksista. Menneisyydestä irti päästäminen ja oman asenteen muuttaminen auttaa näkemään mitä haluaa itsessään ja elämässään muuttaa. Negatiivisiin asioihin tai ihmisiin ei kannata tuhlata energiaa, vaan tärkeää on kohdistaa huomio niihin asioihin, joita itse pitää tärkeänä ja tavoittelemisen arvoisina.

Mukavat kurssikaverit olivat myös tärkeitä, oli antoisaa kuunnella ja jakaa kokemuksia muiden kanssa ja tutustua uusiin ihmisiin. Olen jatkanut harjoittelua kotona ja ilokseni olen huomannut saavani niistä vahvoja voiman ja energian tuntemuksia.

 

Terveisin,

Virpi