Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hevonen, mitä se merkitsee...

Lisätty 05.02.2016

Helmikuu ja ystävänpäivä, nyt jo etukäteen juhlistan ystävänpäivää sillä, mikä merkitys hevosella on meidän elämässämme. Facebookin intensiivikurssi ryhmässä,  jaoimme omia kokemuksiamme siitä, mitä hevonen minulle merkitsee, miksi ratsastan ja  mitkä asiat  koetaan hevosen kanssa vaikeaksi tai helpoksi. Sain lukea hienoja ja koskettavia kertomuksia, kirjoittajien omista tunteista hevosta kohtaan. Haluaisin jakaa teille yhden kirjoituksen facebook ryhmästämme, jonka äärelle hiljennyin miettimään omaa suhdettani hevosiin. Hyvää tulevaa ystävänpäivää!

"Hevoset vetävät minua puoleensa vastustamattomasti. Ovat aina tehneet sitä, ihan lapsesta saakka. Pelkkä kavionjäljen näkeminen tiellä saa minut huokaamaan onnesta; hevosia. Nuuhkin ilmaa, kuuntelen ja katselen ympärilleni, missä ne ovat? Joskus hevosten läsnäolo tuntuu vielä paikassa josta ne ovat kulkeneet äskettäin tai vuosia sitten. Hevonen elää ja hengittää kuin aarnimetsä, rauhoittavasti. Hevonen huokuu tietoa, joka minulle näyttää taikuudelta.

Ratsastan, koska se oli pitkään ainoa tapa päästä lähelle hevosia. Ratsastan koska haluan kohdata ja löytää hevosen, juuri sen hevosen jolla kulloinkin ratsastan. Ratsastan koska rakastan hevosia sekä yleisesti että persoonakohtaisesti.

Maastatyöskentelyn myötä ratsastus on saanut uuden ulottuvuuden; uskallan ajatella, että voin myös antaa jotain hevoselle, voin ehkä auttaa sitä liikkumaan tavalla joka on sille hyödyksi. Tosiaankin, maastatyöskentely on muuttanut myös suhtautumiseni ratsastamiseen.

Päämääräni on tulla paremmaksi kumppaniksi hevoselle; että vaakakupit mitä minä saan ja mitä hevonen saa yhteisistä hetkistämme menisivät enemmän tasan. Soilen johdattamana olen saanut hiukan lisää painoa omaan kuppiini. Tavoitteeni on hengittää samaa ilmaa ja tilaa hevosen kanssa, olla yhteydessä sen kanssa, ilman odotuksia ja ilman vankilaa nimeltä Miina. Uskon, että pahimmat kehittymisen esteet ovat minun sekä ympäristön tuottamia ja itseni vaalimia uskomuksia siitä mitä olen. Arkisempi tavoitteeni on oppia treenaamaan hevosen mieltä ja kehoa.

Hevosten kanssa työskentely on helppoa, en tarkoita, että se menne aina hyvin tai oikein, vaan että se tuntuu kevyeltä ja saa minut onnelliseksi. Välillä se johtaa myös epätoivoon tai tuskastumiseen, mutta se liittyy itseluottamukseeen ja omanarvontuntoon. Se on se vaikea. Luopua siitä käsityksestä mikä kuvittelee olevansa ja niistä esteistä mitkä on itselleen rakentanut. Myös pelko on vaikea; ajoittain se on iso ja hirveä, toisinaan pikkiriikkinen ja huomaamaton, en osaa olla sen kanssa ja silti se istuu koko ajan kyydissäni.

Hevosten maaginen läsnäolo on huumaavaa, voisin katsella hevosia päivästä toiseen ja menettää ajantajuni kokonaan. Olen kiitollinen että olen ajautunut tälle polulle, kaikista niistä upeista mahdollisuuksista mihin se on johtanut".

Miina