Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Blogi

Otsikko

Lisätty 31.12.2016

Vuosi alkaa olla lopuillaan, siis viimeistä päivää eletään aivan konkreettisesti. Olen aina viettänyt uuden vuoden syömällä hyvin, konsertissa tai muuten vain ystävien kesken. Tämä vuoden vaihde on erilainen, päätin nimittäin viettää aikaa itsekseni, ja mietiskellä mitä vuosi 2016 merkitsi minulle.
Olinko tyytyväinen vuoteen, vai menikö se ohi aivan kuin ”vahingossa”.

Tarkasteluni tuotti seuraavia ajatuksia vuodesta 2016:

Tänä vuonna suhtauduin asioihin paljon rennommin kuin aikaisempina vuosina. Vaikeatkin asiat pystyin aika hyvin ottamaan vastaan ilman suurempaa ajatusten ja tunteiden reagointia. Ilo ja hymyileminen ei aina ole niitä helpoimpia asioita toteuttaa täällä pimeähkössä Suomessa, mutta sekin onnistuu, jos haluaa niitä tuoda elämäänsä, harjoittelemalla hyvä tulee.

Ratsastuskonseptia olen tarkastellut useaan otteeseen vuoden aikana, ja mietiskellyt siinä olevaa ”punaista lankaa”.  Klassinen ratsastus, tietoinen ratsastus nimiä voi olla monia, mutta mitä nimi tuo lisää ratsastukseen. Sitäkö, että  ihmiset voisivat paremmin asennoitua siihin mihin kategoriaan ratsastus kuuluu, ja miten siihen suhtaudutaan?
Jollakin tavalla olen tullut itseni kanssa pisteeseen, että voisin lopettaa ratsastuksen aivan milloin tahansa, näyttää siltä ettei se palvele mitään tarvetta sisälläni. Tämä tarve voisi olla vaikka toisille näyttäminen mitä osaan, tai todisteleminen itselleni, että pystyn tähän, tai halua tulla nähdyksi ja arvostetuksi. Jotenkin kaikki tämä on menettänyt merkityksensä ja teen ratsastusta itselleni, koska nautin siitä, ja suurin ilon aihe on jakaa sitä niiden kanssa, jotka löytävät tiensä minun luokseni.

Olen tänä vuonna, myynyt viimeisenkin hevoseni, joka on ollut pitkällinen projekti lihasvaurioiden takia. Tämän jälkeen olo on kuin aloittaisin alusta. Uuden hevosen kouluttaminen vie vuosia, ja sen projektin aloittaminen vaatii kärsivällisyyttä ja systemaattista harjoittelua. Tämä systemaattinen harjoittelu on viime aikoina ollut hankala toteuttaa ulkomaan matkojeni takia, mutta kaikkeen löytyy aina ratkaisu, esimerkiksi vakavasti harkitsen muuttoa takaisin ulkomaille. Se jää nähtäväksi miten se toteutuu vuonna 2017.

Vuoden kohokontana on ollut uuden hevosen löytyminen tai paremminkin uuden ystävän löytyminen Portugalista. Hevoset tuntuvat usein olevan lähempänä ihmisiä kuin todelliset ystävät, niille kun voi jakaa kaikki ilot ja surut….ja näen tietynlaisen totuuden siinä, kun katsot hevosta, niin tiedät millainen sen omistaja on.

Olen samalla päässyt purkamaan kovalla kädellä tehtyä alkukoulutusta, jossa on aiheutettu kipua hevoselle käyttämällä piikki kapsonia turvan päällä. Arvet turvassa eivät koskaan häviä.

Tänä vuonna aloitin Läsnäolo-ja tietoisuuskurssien pitämisen. Se on ollut aivan mahtavaa, päästä yhdessä harjoittelemaan kuuntelemista, hiljaa olemista, keskittymistä, rentoutumista ja tässä hetkessä olemista - tämä on tuonut ison lisäosan tullessaan myös ratsastukseen. Miten luoda ratsastuksen ilmapiiri, jossa hevosen ja ratsastajan on hyvä olla.

Vuosi 2016 kuvina ja sanoina:


Fadista ja minä kesällä 2016Fadista ja minä kesällä 2016

 

Ihania koulutettavia hevosiaIhania koulutettavia hevosia

 

Portugalin lusitanopäivät, ratsastustani nuorella hevosella, onneksi herrasmies espanjasta ratsasti kanssani rauhottaen minulle tuntematonta hevostani.Portugalin lusitanopäivät, ratsastustani nuorella hevosella, onneksi herrasmies espanjasta ratsasti kanssani rauhottaen minulle tuntematonta hevostani.

 

 

 

yhdessäoloa kurssillayhdessäoloa kurssilla

 

vierailuja hevoskasvattajien luona Portugalissa keväällä ja syksyllä.vierailuja hevoskasvattajien luona Portugalissa keväällä ja syksyllä.

 

Olin tyytyväinen vuoteeni 2016, ja odotan innolla vuotta 2017.

Unelmat voivat toteutua, kun jaksaa uskoa itseensä. 

 

Lue kokonaan »

Otsikko

Lisätty 31.12.2016
Lue kokonaan »

Hevonen, mitä se merkitsee...

Lisätty 05.02.2016

Helmikuu ja ystävänpäivä, nyt jo etukäteen juhlistan ystävänpäivää sillä, mikä merkitys hevosella on meidän elämässämme. Facebookin intensiivikurssi ryhmässä,  jaoimme omia kokemuksiamme siitä, mitä hevonen minulle merkitsee, miksi ratsastan ja  mitkä asiat  koetaan hevosen kanssa vaikeaksi tai helpoksi. Sain lukea hienoja ja koskettavia kertomuksia, kirjoittajien omista tunteista hevosta kohtaan. Haluaisin jakaa teille yhden kirjoituksen facebook ryhmästämme, jonka äärelle hiljennyin miettimään omaa suhdettani hevosiin. Hyvää tulevaa ystävänpäivää!

"Hevoset vetävät minua puoleensa vastustamattomasti. Ovat aina tehneet sitä, ihan lapsesta saakka. Pelkkä kavionjäljen näkeminen tiellä saa minut huokaamaan onnesta; hevosia. Nuuhkin ilmaa, kuuntelen ja katselen ympärilleni, missä ne ovat? Joskus hevosten läsnäolo tuntuu vielä paikassa josta ne ovat kulkeneet äskettäin tai vuosia sitten. Hevonen elää ja hengittää kuin aarnimetsä, rauhoittavasti. Hevonen huokuu tietoa, joka minulle näyttää taikuudelta.

Ratsastan, koska se oli pitkään ainoa tapa päästä lähelle hevosia. Ratsastan koska haluan kohdata ja löytää hevosen, juuri sen hevosen jolla kulloinkin ratsastan. Ratsastan koska rakastan hevosia sekä yleisesti että persoonakohtaisesti.

Maastatyöskentelyn myötä ratsastus on saanut uuden ulottuvuuden; uskallan ajatella, että voin myös antaa jotain hevoselle, voin ehkä auttaa sitä liikkumaan tavalla joka on sille hyödyksi. Tosiaankin, maastatyöskentely on muuttanut myös suhtautumiseni ratsastamiseen.

Päämääräni on tulla paremmaksi kumppaniksi hevoselle; että vaakakupit mitä minä saan ja mitä hevonen saa yhteisistä hetkistämme menisivät enemmän tasan. Soilen johdattamana olen saanut hiukan lisää painoa omaan kuppiini. Tavoitteeni on hengittää samaa ilmaa ja tilaa hevosen kanssa, olla yhteydessä sen kanssa, ilman odotuksia ja ilman vankilaa nimeltä Miina. Uskon, että pahimmat kehittymisen esteet ovat minun sekä ympäristön tuottamia ja itseni vaalimia uskomuksia siitä mitä olen. Arkisempi tavoitteeni on oppia treenaamaan hevosen mieltä ja kehoa.

Hevosten kanssa työskentely on helppoa, en tarkoita, että se menne aina hyvin tai oikein, vaan että se tuntuu kevyeltä ja saa minut onnelliseksi. Välillä se johtaa myös epätoivoon tai tuskastumiseen, mutta se liittyy itseluottamukseeen ja omanarvontuntoon. Se on se vaikea. Luopua siitä käsityksestä mikä kuvittelee olevansa ja niistä esteistä mitkä on itselleen rakentanut. Myös pelko on vaikea; ajoittain se on iso ja hirveä, toisinaan pikkiriikkinen ja huomaamaton, en osaa olla sen kanssa ja silti se istuu koko ajan kyydissäni.

Hevosten maaginen läsnäolo on huumaavaa, voisin katsella hevosia päivästä toiseen ja menettää ajantajuni kokonaan. Olen kiitollinen että olen ajautunut tälle polulle, kaikista niistä upeista mahdollisuuksista mihin se on johtanut".

Miina

Lue kokonaan »

Päivityksiä kotisivuilla

Lisätty 26.01.2016

Tervetuloa uusille sivuilleni. Avasin tämän blogin sitä varten, että voitte tätä kautta helposti löytää tietoa sivuston uusista päivityksistä kuten kursseista ja luennoista. Silloin tällöin kirjoittelen tänne kuulumisiani  ja ajatuksiani erilaisten aihepiirien ja asioiden ympäriltä.

Lisäsin kurssit osioon intensiivikurssin, joka pidetään Turussa 13-15.5. Se onkin jo täyttynyt innokkaista osallistujista  :-).

Pidän luennon ratsastuksesta 16.2 klo 18.00 Turussa Hevonkeitaalla. Täältä löytyy infoa luennosta.

Lue kokonaan »